Orquídies

Dactylorhiza Fuchsii (DRUCE) SOÓ 1962

 

Dactylorhiza Incarnata (LINNE) SOÓ 1962

Planta amb 4-8 fulles lanceolades, ± erectes i maculades. La inflorescència és densa i multiflora, amb bràctees inferiors i mitjanes més llargues que les flors. Els tèpals externs són suberectes. El label és ovato-rombal, enter o feblement trilobat, de 5-7.5 mm.

Dactylorhiza Insularis (Sommier ex Martelli) Landwehr

 

Dactylorhiza Maculata (LINNE) SOÓ1962

Planta de tija massisa i d'una alçada de 25-45 cm. Les fulles estan disposades majoritàriament en roseta basal i de forma erecta; les fulles solen tenir màcules, més fosques i apreciables a l'anvers del limbe. La inflorescència és una espiga ± compacta de 20-50 flors. El label té un color blanc o rosat, amb dibuixos purpuris. A la base de la flor hi ha un esperó molt fi. El fruit és una càpsula amb les llavors molt petites

Dactylorhiza Majalis (REICHENBACH) P.F. Hunt & Summerhayes

Planta bulbosa de mida sovint més petita que altres Dactylorhiza. Presenta poques fulles (de 3 a 7) d'un verd groguenc i amb unes màcules més fosques i petites que en altres dels seus congèneres. La inflorescència és una espiga densa de 10-30 flors. Aquestes solen tenir en el porpra el color predominant. El label és trilobulat, amb el lòbul central és més petit que els laterals, els quals es solen plegar cap al darrere i tenen el marge retallat. L'esperó és recorbat i d'un gruix decreixent vers l'àpex. El fruit és una càpsula amb les llavors molt petites.

Dactylorhiza Sambucina (LINNE) SOÓ 1962