Orquídies

 

 

Cephalanthera Damasonium (Miller) Druce

Curraià grogós

Aquesta espècie té unes flors de color blanc cremós, surten a l'aixella d'una bràctea més llarga que la flor. Les fulles són amples, especialment a la part bassal de les mateixes, aquest caràcter permet diferenciar-la de Cephalanthera longifolia que les té estretes i allargades. Viu als boscos d'alzines a llocs ombrívols. Floreix al maig i juny.

Cephalanthera Longifolia  (LINNE) K.FRITSCH 1888

Curraià blanc

Aquesta espècie d'orquídia té les flors grans de color blanc pur, amb el label més curt que les altres peces de la flor, presenta unes taques grogues a la seva part interna; pot arribar a formar més de quinze flors a una mateixa inflorescència. Les fulles són allargades; aquest caràcter, juntament amb el color i forma de les flors, permet de diferenciar-la de Cephalanthera damasonium que les té més amples. Viu als alzinars i floreix al final de la primavera.

Cephalanthera Rubra  (LINNE) L.C.M. RICHARD 1817

Curraià vermell

Planta perenne d'uns 20-40 cm d'alçada, amb rizoma curt. Les fulles són alternes i disposades laxament al llarg de la tija. En la inflorescència es desenvolupen de 3-10 flors sèssils, amb glàndules, de color rosat intens o rogenc, encara que el label és sobretot blanquinós, amb els marges rosats.